Известие

Collapse
No announcement yet.

Лека полека...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Венци това е наистина много полезно!!!Има и един друг начин ако меши масло и Вода и цилиндър.Първия признак е да си погледнеш маслото и като видиш че е станало бяло като мляко значи става интересно
    Мого важно е да не продалжавате с паленията це може да ви роди двигателя
    Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

• Издуханите гарнитури са нещо много шантаво. Има най-разнообразни симптоми, с които колата ни съобщава за своя проблем. Освен надутите маркучи на радиатора, майонезата на пръчката на маслото, майонезата в разширителния съд на охладителната система... има вариянт например при ризниците да протече охладителна течност навън. При мен последният път първоначално не надуваше маркучите, а ги всмукваше с подналягане, в последствие ми се взривяваха 3 маркуча и дори ми се спука разширителния съд, а между другото смених и 2 комплекта свещи, защото им идваше "байгън" водата и стрпадаха. Докато на края ми се наложи да повярвам, че имам проблем .
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Въпросче имам аз каде или от каде минава жилото за предния капак че вчера бутам ръчката да го отворя нъцки тя се лее свободно клякам оп няма нищо гледах ручках не го намерих де се е дянало .Не съм свалял таблото за тонколонката и бушоните щот нямах време.Дали е влезло много на вътре или от каде излиза в купето.Преди да изкочи си се отваряше много леко с едно пръсче.
        Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

• до ръчката трябва да имаш още една малка с тънко жило. тя е резервна с нея да си отвориш ако се скъса жилото.
          точка

Comment

• Супер си утре ще пробвам

Поздрави!!!!!!!

Comment

• до колкото си спомням е една халка като на бирена бутилка на капачката. внимавай че резервното жило е доста тънко.
              точка

Comment

• моето резервно жило прилича на дебела корда , пластмасово е.сега и аз да попитам малко по знаещите тука.и аз забелязах че ми изчезва по малко антифриз но не забелязвах нито майонези нито подувания на маркучи-едва когато я зазимих видях че пуска от тапите на двата блока тези под смукателните колектори са раждиви и прогнили (явно преди мен е карана с водица) и се стича по двг-то,явно като се кара често го изпарява и не се вижда.кажете това дали е поправимо и как...
                alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

• Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщение
                  моето резервно жило прилича на дебела корда , пластмасово е.сега и аз да попитам малко по знаещите тука.и аз забелязах че ми изчезва по малко антифриз но не забелязвах нито майонези нито подувания на маркучи-едва когато я зазимих видях че пуска от тапите на двата блока тези под смукателните колектори са раждиви и прогнили (явно преди мен е карана с водица) и се стича по двг-то,явно като се кара често го изпарява и не се вижда.кажете това дали е поправимо и как...
                  Източваш антифриза и след това избиваш тапите посредством чук и по яка отверка примерно.Под тапата която е най-близо до водната помпа се събира много гнусотия.Не си спомням размера на тапите ,нещо ми се върти за 36/37мм но не съм сигурен.Премери отвора и бягай до първият магазин за руски коли или М комплект33 ако има в Шумен.Цената на бройка беше между 0,50 и 2лв.Почисти добре отворите и набий тапите с чук и нещо дървено примерно дръжка от стар чук,тесла и др.Идеята е дървото да влезе вътре и да не нарани тапата.И ги набивай разумно малко по малко докато заприличат на заводските.Успех

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

• Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщение
                    моето резервно жило прилича на дебела корда , пластмасово е.сега и аз да попитам малко по знаещите тука.и аз забелязах че ми изчезва по малко антифриз но не забелязвах нито майонези нито подувания на маркучи-едва когато я зазимих видях че пуска от тапите на двата блока тези под смукателните колектори са раждиви и прогнили (явно преди мен е карана с водица) и се стича по двг-то,явно като се кара често го изпарява и не се вижда.кажете това дали е поправимо и как...
                    Стига си ревал!
                    По-добре е ,че е станало така!
                    Сега поне ще почистиш стария кенеф!
                    За останалото,Джорди пак ме изпревари!
                    Няма за какво да го заядя!
                    Всичко си е правилно!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• сега след като знам как става я слагам още утре на операционната маса,благодаря за саветите и си прав за кенефа вътре,преди зимата сменях антифриза и беше огромна каша,раждаааааа

п.п. прегледах и огромния спор за свещи вчера който беше доста полезен м/у другото и да допълня само че аз си взех бош силвър четири полюсни и съм много доволен засега,и как няма да съм предишния идиот(собственика) е нахакал на единия блок двуполюсни а на другия четири полюсни-е това ако не е простащина
                      Last edited by Stoian_wolf; d.m.y г., 10:04.
                      alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

• Колега Stoian_wolf , ако знаеш на моята 33-ка какви простащтини са правени преди ще ти прилошее неискам да разказвам щото се ядосвам ,добре че едно по едно ги отстранявам , за пример като правих пода под мокета имаше един чувал текстилна вата ,тази за якетата беше тресавище ,обаче сегае 6+.
                        Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
                        Звукът може да бъде
                        описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

• ооо и със моита са правени много големи извращения и побългарявания по точно не побългарявания ами тъпите австрици са си правили някакви експерименти с колата абе не е за говорене маи доста от хубавиците са страдали преди да ги приютим

Comment

• мисля че бях чел за твоята вата тук в форума някаде,ужас. то маи всички оправяме бъркотията от предишните собственици ... сега започнах и друго да мисля- как и каде да направя отдушник на купето,защото както беше писал някой като е с затворени прозорци парното е по слабо като отвора дори и малко и се оправя,видях на едно митсубиши отзад под броняна,зад дясната гума го сложили и маи и аз 6те се пробвам
                            alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

• аз ще купя нов радиатор 4е сега капе някаде ,и няма смисал да си играя да го лепя и сигурно е затла4ен достата4но само 165 лева ,пак по4наха да ме мислят за луд 4е наливам пари в стара кола хаха
                              Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
                              Звукът може да бъде
                              описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

• Сигурен ли си, че е от радиатора? Или просто ти губи антифриз?
                                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                                X